شوت نخاله یا شوتینگ نخاله ساختمانی چیست؟
یکی از ایده آل ترین روش ها جهت تخلیه نخاله ها و باقیمانده مصالح ساختمانی در طبقات، استفاده از سیستم شوت نخاله ساختمانی است. شوت نخاله ساختمانی در عین راحتی اجرا، سرعت بالای تخلیه و همچنین ایمنی در هنگام تخلیه نخاله ها را به همراه دارد.
شرکت بتن بسپار تولیدکننده شوت نخاله ساختمانی از جنس پلیمر پلی اتیلن سنگین (HDPE) بوده و دلیل انتخاب این پلیمر در ساخت شوت نخاله بحث مقاومت بالای ضربه ای این نوع پلیمر نسبت به دیگر پلیمرهای موجود در بازار است.

اجزا مختلف شوت نخاله چیست؟
سیستم شوت نخاله ساختمانی از چهار بخش تشکیل شده است که به ترتیب ذیل میباشد:
ورودی شوت نخاله یا هاپر (Hopper)
در این قسمت ورودی سیستم شوت در هر طبقه تعبیه می گردد. در صورت نیاز مشتری امکان گرفتن ورودی در هر طبقه یا مطابق نیاز مشتری وجود دارد.
ابعاد هاپر ورودی سیستم شوت نخاله :
ارتفاع:120 سانتیمتر
قطر فوقانی : 65 سانتیمتر
قطر پایینی : 55 سانتیمتر
وزن هر عدد هاپر شوت نخاله :11 کیلوگرم
سطل های شوت نخاله (Rubbish Chute)
به سطل هایی که مسیر شوت نخاله را ساخته و متصل کننده سیستم شوت نخاله هستند گفته می شود. که مشخصات این سطل ها از قرار زیر می باشد:
ارتفاع: 110 سانتیمتر
قطر فوقانی : 55 سانتیمتر
قطر پایینی : 50 سانتیمتر
وزن هر عدد هاپر شوت نخاله :9 کیلوگرم
اتصالات شوت نخاله نخاله
اتصالات شوت نخاله ساختمانی شامل زنجیر، قلاب یو، شگل، واشر، مهره، رول بولت نمره 10 (جهت نصب و فیکس کردن براکت شوتینگ نخاله) و ... می باشند که توسط شرکت بتن بسپار تهیه و به مشتری مطابق تعداد طبقات تحویل داده می شوند. دلیل استفاده از زنجیر در این سیستم نسبت به سیمهای آهنی سهولت و سرعت نصب و راحتی تعویض قطعات آسیب دیده در حین سرویس دهی می باشد.

براکت یا ساپورت فلزی نگهدارنده
براکت فلزی که بر روی دال بتنی سقف و در لبه هر طبقه نصب می شود حکم نگهدارنده جانبی شوت نخاله ساختمانی را دارد و از طرفی مجموعه هاپر و سطل های امتداد آن به این براکت فلزی متصل می شوند. بعبارتی در طول سیستم شوت نخاله از قسمت پشت بام تا مخزن تخلیه، در تزار هر طبقه یک مهار توسط براکت فلزی تامین می گردد که مورد مانع از دررفتگی سیستم شوت نخاله در اثر ضربات ناشی از نخاله ها به بدنه شوت نخاله ساختمانی می شود.
هرچند کاربرد این نوع ساپورت بیشتر به جهت نصب و پشتیبانی از نردبان کابل و سینی کابل ها معمول میباشد اما به همان اندازه برای مهار لوله های مختلف و همینطور کانالهای عبوری از داکتهای بتنی نیز مناسب می باشند. همچنین براکتها قابلیت نصب مستقیم به ستون، دیوار، سقف و کف را هم دارند. فروش براکت، دستک و نگهدارنده یا ساپورت دیواری و همچنین ساخت انواع سفارشی آن توسط این شرکت انجام می پذیرد. لطفا جهت سفارش و خرید براکت و ساپورت دیواری با کارشناسان ما تماس بگیرید.
برای استعلام قیمت و خرید براکت و ساپورت دیواری با شماره: 09128473430، 09128473630، 09128473830 تماس بگیرید
براکت ها یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین ساپورتهای صنعتی هستند که به تازگی بیشتر راه خود را تاسیسات غیر صنعتی و ساختمانهای معمول باز کرده اند. براکت در معنای لغوی در اصل به هر نوع سخت افزار پشتیبانی گفته می شود که معمولاً از جنس فلز و متصل به دیوار است و جهت نگه داشتن، اتصال، نصب یا ایمن کردن مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر از براکت به جهت تثبیت و اتصال اشیای گوناگون مانند قفسه ها به یک شی یا یک سطح دیگر مثل دیوار استفاده می شود.
در ساختمان نیز براکت به عنوان یک تکیه گاه قوی برای نگهداری و پشتیبانی از انواع تاسیسات عمل می کند. خصوصا کاربرد آن برای ساپورت کردن انواع سینی کابل و نردبان کابل مدتهاست معمول بوده است. علت آن است که دستکها، ساپورتهای یک طرفه هستند. به همین خاطر بعد از نصب سینی کابل روی آنها امکان کابل گذاری از سمت آزاد ساپورت وجود دارد.
هرچند دستکها را میتوان برای مقاصد خاص از انواع جنسهای مختلف مانند فایبرگلاس، پی وی سی، فلزات رنگی و غیره تولید کرد اما بیشترین درخواست برای تولید آنها از ورقهای فولادی است. بسیاری از مشتریان ما نیز معمولا به دنبال براکت های فلزی گالوانیزه هستند که از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار می باشند. برای سفارش انواع براکت، دستک، ساپورت (نگه دارنده) دیواری، ساپورت تاسیسات و ساپورت لوله همین امروز با شرکت ایران وافل تماس بگیرید.

کاربرد براکت ها
براکت ها یا دستک ها در اندازه های مختلفی وجود دارند. اندازه براکتی که شما نیاز دارید به نیازهای پروژه خاص شما بستگی دارد. آنها اغلب با انکربولتها استفاده می شوند و می توانند بر روی سطوح مختلف نصب شوند. بسیاری از آنها برای نصب روی دیوار طراحی شده اند و به همین خاطر به آنها ساپورت یا نگه دارنده دیواری نیز گفته می شود. برخی از کاربردهای رایج براکت در برنامه ها و اهداف کاری گوناگون عبارتند از:
- نصب سینی کابل و نردبان کابل
- نصب روشنایی تونلها
- نصب انواع کندانسورهای اسپیلیت کولرها
- نصب لوله
- نصب کانال
- به عنوان فیکس پوینت برای سیستمهای تک لوله مانند اسپرینکلر و فاضلاب
- نصب در رایزرها و داکتها
- چیدمان های معمول ساپورت تاسیسات با براکت
مهمترین کاربرد براکت ایجاد ساپورت یا نگهدارنده برای تأسیسات صنعتی سبک و نیمه سنگین خصوصا ساپورت سینی کابلها است. از این رو براکت یا دستک ها به جهت ساخت انواع تکیه گاه های L شکل ، F شکل ، T شکل و T شکل چند طبقه استفاده می شود. هرچند کاربرد این نوع ساپورت بیشتر به جهت نصب و پشتیبانی از نردبان کابل و سینی کابل ها معمول میباشد اما به همان اندازه برای مهار لوله های مختلف و همینطور کانالهای عبوری از داکتهای بتنی نیز مناسب می باشند. همچنین براکتها قابلیت نصب مستقیم به ستون، دیوار، سقف و کف را هم دارند. در این حالت میتوانند عضوی از یک سازه پشتیبان پیچیده تر باشند یا مستقلا نقش یک ساپورت کامل را بازی کنند.
جهت سفارش انواع براکت، دستک، ساپورت یا نگه دارنده دیواری، ساپورت تاسیسات ، ساپورت لوله و سینی کابل در اصفهان همین امروز با شرکت ایران وافل تماس بگیرید.
انواع براکت
براکت یا دستک های فلزی دارای اشکال گوناگون و بسیار متنوعی هستند که در واقع طراح سازه و تاسیسات با آزادی عمل کامل مبادرت به طراحی آنها میکند و پس از سفارش گذاری تولیدکننده از طریق خم کردن ورق های فلزی در زاویه های گوناگون و جوش دادن کفی آن را می سازد. اما به طور کلی میتوان سه نوع کلی را برای دستکها در نظر گرفت:
- براکت ساخته شده از پروفیل
- براکت ذوزنقه ای
- براکت با زاویه متغیر
براکت ساخته شده از پروفیل :
ساپورت یا نگه دارنده دیواری از جوش دادن یک تکه پروفیل به یک کفی فلزی ساخته می شود. پروفیل میتواند با هر مقطعی باشد اما معمولترین مقاطع سی چنلها و یو چنلها هستند. پس از اینکه براکت در اشکال گوناگون ساخته شد برای مقاوم کردن آن نیز بر اساس نوع کاربرد و محیط استفاده، از پوشش های مختلفی مانند روکش گالوانیزه سرد، روکش گالوانیزه و یا حتی رنگها کوره ای بر روی سطح آن استفاده می کنند.
براکت ذوزنقه ای :
این براکتها را از خم کردن ورق می سازند. ممکن است این ورق را بر حسب سفارش طراح روی یک کفی جوش داد و یا اینکه سوراخهای نصب را روی همان ورق اعمال کرد و با خم کاری مناسب زاویه نصب را در براکت درآورد. علت شکل ذوزنقه ای این براکتها، افزودن بر تحمل باربری آنها در قسمتهای نزدیک به تکیه گاه است که ممان بیشتری را باید تحمل کنند.
براکت با زاویه متغیر:
این براکتها زیر مجموعه براکت ساخته شده از پروفیل است اما پروفیل در این نوع براکت به کفی جوش داده نمی شود بلکه به یک لولا به آن متصل شده و میتواند نسبت به آن حرکت زاویه ای داشته باشد. این براکتها برای نقاطی که زاویه دیواره در طول نصب تجهیزات تغییر میکند مناسب هستند. مثال خوبی برای این کاربری نصب تاسیسات برق و روشنایی در تونلها میباشد.

انواع جنس براکت:
براکت فلزی از جنس های مختلف یا با روکش مختلفی تولید می شوند که پرکاربردترین آنها عبارتند از:
– فولاد ضد زنگ: بسیار مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی.
– فولاد گالوانیزه گرم: ساخته شده از ورق فولادی و روکشی ضخیم از فلز روی جهت محافظت در برابر خوردگی.
– فولاد گالوانیزه سرد: ساخته شده از ورق فولادی و روکشی نازک از فلز روی جهت محافظت در برابر خوردگی.
– فولاد با روکش رنگ کوره ای: ساخته شده از ورق فولادی با پوشش بادوام که نسبت به سایر گزینه ها زیباتر و سازگارتر با محیط زیست است.
براکت های تولید شده در شرکت ایران وافل در اندازه ها و کاربردهای گوناگون ساخته شده و طبق کلاس ها و اشکال گوناگون به فروش می رسند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع براکت موجود در ایران فیکست با ما تماس بگیرید.
نحوه انتخاب و سفارش براکت
نحوه انتخاب و سفارش براکت به نوع پروژه و میزان وزنی که باید تحمل کند بستگی دارد. معمولا نقشه و اندازه های دستکها با توجه به نیاز پروژه طراحی شده و در اختیار تولید کننده برای اعلام قیمت قرار میگیرد. جهت تسهیل امر طراحی دستکها، می توانید از مهندسان شرکت ایران وافل مشورت بگیرید. البته برخی از تیپهای براکت در اندازه های استاندارد به صورت پیش فرض در انبار موجود است تا امکان خدمت رسانی به پروژه هایی که زمان کافی برای پروسه ساخت را ندارند، وجود داشته باشد. ما در این شرکت انواع بست، براکت، دستک، ساپورت یا نگه دارنده دیواری، ساپورت تاسیسات و ساپورت لوله را بر اساس احتیاجات پروژه صنعتی یا ساختمانی شما تامین می کنیم.
نحوه نصب براکت
نحوه نصب براکت آسان است و پیچیدگی خاصی ندارد. در سطح انواع براکت ها عمدتا سوراخ ها یا پانچهایی وجود دارد که امکان اتصال براکت از طریق پیچ کردن این سوراخ ها به شی یا سطح مورد نظر مانند دیوار را فراهم می سازد. این پانچها روی کفی برای نصب رول بولت یا انکر بولت و برای اتصال براکت به دیوار مناسب هستند. از طرفی پانچ های روی بدنه براکت به بستها یا سینی کابل ها و دیگر تاسیسات متصل میشوند تا آنها را ساپورت کنند.
قیمت شوت نخاله ساختمانی
همانگونه که در بالا اشاره رفت شوت نخاله ساختمانی دارای چهار بخش کلی است که قیمت هر کدام به تفکیک :
قیمت هر عدد هاپر یا ورودی شوت نخاله : 2,000,000 تومان
قیمت هر عدد سطل سیستم شوتینگ نخاله ساختمانی : 1،450،000 تومان
قیمت کل اتصالات هر طبقه 3 تا 3.5 متری : 1،450،000 تومان
قیمت هر عدد براکت فلزی : 1،450،000 تومان
بعبارتی مبلغ موردنیاز برای تامین سیستم شوت نخاله برای هر طبقه ساختمانی حدود 9،250،000 تومان خواهد بود که مثلا برای تخلیه نخاله های یک ساختمان 10 طبقه چیزی در حدود 92،500،000 تومان موردنیاز است.
نام |
نوع قالب |
عرض (cm) |
طول (cm) |
قیمت (تومان) |
Hopper |
هاپر یا ورودی شوت نخاله |
55*130 |
3 |
2,000,000 |
Chute |
سطل سیستم شوتینگ نخاله ساختمانی |
45*110 |
3 |
1،450،000 |
Support |
براکت فلزی |
* |
2/5 |
1،450،000 |
Connection |
اتصالات هر طبقه 3 تا 3.5 متری |
* |
* |
1،450،000 |
با احتساب سرعت بالای تخلیه، کاهش محسوس نیروی کار موردنیاز در فرایند تخلیه نخاله و البته سر و صدای ناشی از تخلیه با روش های سنتی استفاده از شوت نخاله ساختمانی (شوتینگ نخاله ساختمانی) می تواند راهگشا باشد.