یوبوت، سیستم‌ اجرا سقف دال مجوف به وسیله قالب‌های پلاستیکی است. سیستم یوبوت، از روش‌های جدید و کم مصرف اجرای سقف و کف محسوب می‌شود. مزیت‌های متعدد این سیستم، باعث گسترش کاربرد آن در سال‌های اخیر شده است.

سقف یوبوت توسط مهندسین ایتالیایی روی سقف‌های مختلف به ویژه دال‌های بتنی به جهت بهینه‌سازی آن با ایجاد دهانه‌های بزرگ‌تر و کنسول‌های بلندتر اجرا شد، انجام تمامی امور مقاوم‌سازی ساختمان مانند سیستم دال مجوف دوپوش یوبوت در اواخر قرن بیستم میلادی ابداع و به دنیا معرفی شد. اگر می خواهید بدانید سقف یوبوت چیست؟ با ما همراه باشید:

اجرا و طراحی سقف یوبوت

 

قالب یوبوت چیست؟

قالب یوبوت سازه‌ای از جنس پلی‌پروپیلن و قابل بازیافت است ، این قالب به‌ عنوان دال مجوف و سقف سازه بسیار مورد استقبال مهندسین سازه قرار گرفته، استفاده از سازه‌ سقف یوبوت باعث می‌شود بتوان ستون‌های قارچی شکل با قابلیت ضخیم نبودن و حجم کمتر ایجاد کرد. نکته حائز اهمیت این است که می‌توان سقف یوبوت را به عنوان سقف ارزان و یا ارزان‌ترین سقف دال نام برد.

سقف یوبوت همان طور که می دانید بدون محدودیت دهانه است و دهانه بلند را نیز ساپورت می‌کند و به خلاف تیرچه فوم و تیرچه بلوک نیاز به یونولیت سقفی و تیرچه ندارد. در ادامه به بررسی اجزا، روش اجرا، مزایا، معایب و اصول طراحی سقف یوبوت می‌پردازیم.

یوبوت از سال 1379 شمسی توسط یک مهندس ایتالیایی به نام روبرتو گراند معرفی شد این مهندس سیستم قالب‌بندی بتن را با عنوان یوبوت یا  U-Boot گسترش داد. با کمک این سیستم مصرف بتن کاهش پیدا میکند همچنین کاهش هزینه ترابری و تولید دی اکسید کربن را در بردارد. البته قالب یوبوت برای اولین بار در سال 1380 شمسی به منظور ساخت یک سازه استفاده شد. عملکرد رضایت‌بخش قالب‌ یوبوت باعث استقبال بالا در تمامی نقاط مختلف دنیا شد.

 

یوبوت چیست و چه کاربردی دارد؟

یوبوت، همان طور که پیش تر گفته شد سیستم اجرای سقف دال مجوف دوطرفه بتنی به وسیله قالب‌ پلاستیک بازیافتی است. قالب‌ مورد استفاده در سیستم یوبوت، قطعاتی پیش ساخته به شکل مخروط ناقص توخالی است. قالب یوبوت، یک دال بتنی متشکل از چندین تیر I شکل را به تشکیل میدهد. سرهم کردن قالب‌ سیستم یوبوت کامل در محل پروژه انجام می شود.نکته حائزاهمیت اینکه پس از نصب قالب‌ها سقف آماده بتن‌ریزی است.

یوبوت، به یک سیستم اجرا دال با هسته مجوف گفته می شود، همان طور که می دانید دال‌ بتنی به سه نوع دال با هسته توپر، دال با هسته مجوف و دال ترکیبی تقسیم شده اند.

سیستم یوبوت بیشتر شبیه به سیستم کوبیاکس  Cobiax و سیستم بابل دک  Bubble  است. تنها اختلاف سیستم یوبوت با این دو سیستم این است که در یوبوت از قالب‌ کروی استفاده نمی‌شود. از این رو، حمل و نقل سیستم یوبوت بسیار ساده‌تر از این دو سیستم‌های دال مجوف با قالب‌های کروی است.

 

اجزا قالب یوبوت چیست؟

یوبوت، قالبی است که درون دال استفاده می شود، قالب یوبوت دارای اجزا مختلفی است که قطعات اصلی قالب یوبوت را در ادامه با هم بررسی میکینم:

بدنه قالب یوبوت: بدنه یوبوت بخش اصلی قالب محسوب می شود، بدنه باعث ایجاد فضای خالی در سقف یوبوت خواهد شد. قالب یوبوت، البته یوبوت انواع مختلفی دارد که در مقاله مربوطه به آن پرداخته ایم.

پایه قالب یوبوت: پایه یوبوت باعث فاصله گرفتن بدنه اصلی قالب یوبوت از کف و ثابت شدن آن می‌شود. پایه‌ یوبوت به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم‌ شده است، پایه‌ یوبوت در اندازه های مختلف تولید می شوند.

اسپیسر قالب یوبوت: قطعه‌ مهم دیگری از یوبوت اسپیسر است که جهت اتصال دو قالب یوبوت در مجاورت یکدیگر و نگه داشتن آن‌ها در محل مشخص شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از اسپیسر در یوبوت باعث اتصال صلب بین تمام قالب‌ها  می شود، بهتر است بدانیم اتصال صلب بین قالب‌های یوبوت باعث اطمینان از مطابقت کامل هندسه و ظرفیت باربری با طرح می‌شود.

پل قالب قالب یوبوت: پل یوبوت نیز قطعه‌ای است که جهت اتصال دو بدنه یوبوت بکار گرفته می شود. کاربرد اصلی این قطعه در محل‌هایی است که به دلیل فضای کم، امکان به کارگیری اسپیسر وجود ندارد.

درپوش قالب یوبوت: درپوش قالب یوبوت، قطعه‌ای که به منظور بستن کف قالب یوبوت تک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعه از نفوذ بتن به فضای خالی قالب جلوگیری می‌کند. درپوش‌ها، انوع مختلفی نظیر درپوش ساده بسته، درپوش بسته با پایه، درپوش ساده حفره‌دار و درپوش حفره‌دار با پایه دارند.

قیمت خرید و فروش قالب یوبوت

خرید و فروش قالب یوبوت با قیمت ارزان را از کجا تهیه کنیم؟ امروزه به دلیل نوسانات زیاد قیمت ، عموما افراد زمان خرید یوبوت تلاش میکنند تا بتوانند قالب یوبوت را با قیمت ارزان تر و مناسب تری تهیه کنند، همان طور که می دانید در سقف یوبوت حد فاصل شبکه‌ های میلگردی بالا و پایین با یوبوت که از پلیمرهای سبک ساخته شده‌اند، جایگزین بتن غیرسازه‌ای می شود.

از ویژگی مهم این سقف میتوان به سبک بودن و عایق صوت و گرما نسبت به سقف‌های مسطح پیش تر اشاره کرد. قیمت یوبوت در سیستم به عوامل مختلفی بستگی دارد در ادامه به بررسی آن می پردازیم با ما همراه باشید.

1) وزن قالب یوبوت

وزن یوبوت ها عامل دیگری در تعیین قیمت آن‌ قالب است. متناسب با وزن یوبوت تولید شده، قیمت آن‌ مشخص می‌شود. وزن بلوک های یوبوت تولیدی شرکت ایران وافل در مشخصات فنی هر محصول در قسمت محصولات از این سایت قابل‌مشاهده است.

2) سایز قالب یوبوت

یوبوت پلاستیکی در سیستم سقف یوبوت در انواع سایزها تولید و به بازار عرضه می شود. کاربردی ترین سایز تولیدی یوبوت در ابعاد 52*52 در ارتفاع‌ مختلف است. ارتفاع یوبوت در وزن قالب تاثیرگذار است از این رو مواد اولیه مصرفی جهت تولید آن نیز افزایش می‌یابد که در نتیجه باعث افزایش قیمت قالب یوبوت می‌شود.

به طور کلی می توان گفت افزایش ارتفاع یوبوت یکی از عوامل افزایش هزینه‌های مربوط به تولید قالب یوبوت است. شرکت ایران وافل تولید بلوک های یوبوت در سایز 52*52 با ارتفاع‌ها 16–20–24–28 –32 –36 –40 را دارد.

3) جنس مواد اولیه قالب یوبوت

مواد اولیه قالب یوبوت اصلی‌ترین پارامتر در تعیین قیمت یوبوت می‌باشد. مواد اولیه مورداستفاده در یوبوت تولیدی شرکت ایران وافل از جنس پلی پروپیلن و سبز رنگ می‌باشد، این محصول با کیفیت مناسب در اختیار مشتریان قرار گرفته است.

طی سال‌های گذشته شرکت ایران وافل مفتخر به همکاری با کارفرمایان و پروژه‌های متعددی جهت تأمین یوبوت مورد نیاز آن ها شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات و شرایط همکاری شرکت با ما تماس بگیرید.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :